نشست تخصصی روز ملی خانواده/شهریور98
نشست تخصصی روز ملی خانواده با موضوع : " نقش رسانه ملی و سازمانهای غیر دولتی زنان در آمادگی های قبل ، حین و پس از ازدواج جوانان" همزمان با روز ملی خانواده ، شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان جمهوری اسلامی ایران با همکاری دفتر امور بانوان و خانواده سازمان صداوسیما در روز دوشنبه 98/6/4 نشست تخصصی با موضوع : " نقش رسانه ملی و سازمان های غیردولتی زنان در آمادگی های قبل ، حین و پس از ازدواج جوانان" را با هدف : تحکیم بنیان خانواده ، ترویج جوانان به ازدواج و مهارت های تعالی بخش و مقابله با آسیب های تهدید کننده خانواده و با حضور نزدیک به 200 نفر از صاحبنظران ، مسئولین سمن ها و برنامه سازان رسانه ملی در سازمان صداوسیما برگزار نمود.
مراسم با قرائت آیاتی از کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی آغاز شد . در ابتدای جلسه خانم سپهری مشاور امور بانوان و خانواده سازمان صداوسیما ضمن خوش آمدگویی به مدعوین و تبریک روزملی خانواده اظهار داشت: نشست روز ملی خانواده یکی از فرصتهایی است که می توان به ترویج ازدواج صحیح ، به هنگام ،آگاهانه و پایدار پرداخت و هدف از نشست کمک به برنامه سازان و روسای سازمانهای غیر دولتی در به ثمررساندن این امر مهم است تا گامی درجهت برداشتن باری از دوش جامعه و کاهش و به حداقل رساندن آسیبهای اجتماعی باشد . سرکارخانم دکتر نوابی نژاد (رئیس شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان، روانشناس ، مشاور خانواده و چهره ماندگار) از سخنرانان نشست ، در خصوص سرفصل های بعد از ازدواج : به تبیین موارد تخریب کننده و تعالی بخش خانواده و راهکارهای مقابله با آسیب های تهدید کننده خانواده و ... پرداخته و تصریح کرد: آسیب شناسی عوامل تهدید کننده خانواده ها بعد از ازدواج متاثر از عوامل پیش و حین ازدواج است. نظام در خانواده ها نهادینه ترین نیاز خانواده است و در عین حال کوچکترین نهاد اجتماعی است که به تنهایی قادر است دگرگونی و تحولات مثبتی را بوجود آورد . نهاد خانواده در هر مسئله ای به دلیل ماهیت بنیادین قادر به تحمل تغییر و تحول می باشد ولی باید توجه کرد: چگونه می توان خانواده را در این تحولات در امان داشت و چگونه تهدیدها را کاهش داد ؟ خانم نوابی نژاد افزود: پژوهش ها نشان می دهد ازمهمترین عوامل انتخاب نادرست که دختر و پسرها در انتخاب دارند؛ انتظارات غیر واقع بینانه ، ازدواج سفید، اختلات روانی ، روابط پیش از ازدواج و عدم شناخت کافی آنها از یکدیگر و نداشتن مهارت های زندگی است که می تواند از عوامل تهدید کننده در ازدواج باشد. ایشان در ادامه به ارائه راهکارهای مقابله ای در خصوص مباحث مقابله با تهدیدات خانواده پرداخت و به تاب آوری ، داشتن امید و تجلی ایمان ، معنویت و اخلاق به عنوان نقش مهمی در تداوم خانواده تأکید نمود.
سرکار خانم دکتر اردبیلی(پزشک، استاد دانشگاه و آینده پژوه) از دیگر سخنرانان این نشست، در خصوص مبحث: راهکارهای قبل از ازدواج، مهارتهای حل مسائل ، مسئولیت پذیری در خانواده ، تصمیم بر فرزندآوری و فرزند پروری و ... به ارائه سخنرانی پرداخت. ایشان در ابتدا به ارائه توضیحاتی در خصوص مبحث زیر بنایی روندهای جهانی در خانواده و ازدواج بویژه در غرب ، ایرادهای وارده به سند 2030 و ... پرداخته و افزودند: خانواده باید محور و منشاء اثر در آموزش و تربیت فرزندان در خانواده باشد و تربیت فرزندان باید با همراهی خانواده ها صورت گیرد در غیر اینصورت خانواده نقش خود را از دست می دهد. ایشان ضمن اشاره به تاثیر و مزایای سبک زندگی اسلامی ایرانی در زدودن تاثیرات منفی غرب گرایی چون اومانیسم و سکولاریسم و همچنین به شأن و کرامت و جایگاه زن در خانواده اشاره کرده و اظهار داشت : اگر زن به عنوان محوریت تربیتی خانواده دیده شود، خانواده به جایگاه واقعی خود در جامعه می رسد. لذا رسانه ملی باید در تولید برنامه ها به تصویرسازی درست و صحیح از خانواده در سریالها بپردازد. دیگر سخنران این نشست،حجت الاسلام دکتر مقامی (نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی استان فارس و موسس طرح" بهار نکو") به طرح موضوعات: راهکارهای حین ازدواج:ضرورت آموزش و چالش های حین ازدواج ،محتوای آموزشی مناسب برای زوج های جوان، فرآیند آموزش های حین ازدواج و معرفی اجمالی طرح"بهارنکو" در استان فارس و فراگیر شدن آن در سراسر کشور پرداخته و اظهار داشت : در دیدار با رهبر معظم انقلاب الویت های ایشان مطرح شد که چهار الویت : پیشگیری از متلاشی شدن خانواده ها، اهمیت به فضای داخلی خانواده، توجه به ظلمی که در خانواده به زن و گاهی اوقات به مرد می شود، فرزند آوری و توجه به فرهنگ سازی برای ازدواج جوانان می باشد. آقای مقامی در ادامه ضمن اشاره به عوامل طلاق و چالش های آموزشهای حین ازدواج و دستیابی به مهارتهای زندگی، به روند کاهش ازدواج اشاره کرده و اظهار داشت : بین سطح سواد و میزان طلاق ارتباط مستقیم وجود داشته است و لذا آموزشهای قبل و حین ازدواج باید از دوره دبیرستان و دانشگاه ها آغاز گردد. وی در انتهای سخن ، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص طرح بهار نکو ، و نیاز استانهای دیگر جهت پیاده سازی اینگونه طرح های موفق ، به فرآیند کار این طرح با ذکر آمار کاهش طلاق از 45% به 28% و از 28% به 17% در طی سالهای 1388 الی 97 در استان فارس اشاره نمودند.
این مراسم با بخش پرسش و پاسخ و مطرح شدن سوالاتی از سوی شرکت کنندگان در زمینه های ، معیارهای مناسب ازدواج ، احکام مربوط به ازدواج و طلاق ، معایب طرح افزایش سن ازدواج و سایر موضوعات و شبهات و پاسخ مناسب از سوی اساتید به پایان رسید . |