در این وبینار خانم صدر در مورد ارتباط مصرف دخانیات با بیماری کووید مطالب ذیل را مطرح نمودند.

 


آیا مصرف دخانیات با بیماری کووید 19(ویروس کرونا) ارتباطی دارد؟

کووید 19بیماری جدید و ناشناخته عصر حاضر، تاکنون شمار زیادی از افراد را به کام مرگ کشانده است. هنوز درمان قطعی بصورت گایدلاین وجود ندارد کمااینکه بعضی از داروهای مصرف شده، پس از گذشت زمان و تجربیات بدست آمده اکنون مورد تایید نمی باشد. یکی از راههای انتقال ویروس کرونا معمولا از طریق هوا است که هنگام سرفه، عطسه و صحبت کردن و خندیدین با صدای بلند باعث انتقال این ویروس به صورت سرماخورگی خفیف تا شدید می گردد.
با توجه به اینکه از ابتدای شناسایی این ویروس به طور قطعی به اثبات رسیده است، ابتلای این بیماری در افرادیکه با ضعف سیستم ایمنی و همچنین دچار بیماری های زمینه ای یا بیماری های غیرواگیر مانند( بیماری های قلب و عروق، تنفسی، دیابت و سرطان)باشند، بیشتراست

بنابراین به دلیل اثرات سوء دخانیات که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن و ایجاد بیماری های زمینه ای، می شود. لذا مصرف دخانیات مستعدکنندۀ فرد برای ابتلا به نوع شدیدتر بیماری کووید 19 است.

کودکان پسیو اسموکر در پاندمی کووید 19 و خانه ماندن
این تحقیق، تاثیر دود محیطی دخانیات در کودکان و نوجوانان در دوران همه‌گیری کرونا رانشان می‌دهد.

کودکان در چه خانواده هایی در دوران همه گیری کرونا بیشتر دود دسته دوم و سوم را استنشاق می کنند و دچار بیماری های تنفسی مزمن می شوند؟؟؟

در خانواده هایی که دخانیات استعمال می شود ، به دلیل بیشترماندن در خانه، دورکاری در منزل، استرس در زمان کرونا، تعطیلی مدارس که کودکان زمان بیشتری در خانه می مانند و از نظر طبقه اقتصادی پایین باشند، استنشاق دود دست دوم و سوم بیشتر افزایش می یابد.

طبق مطالعه جدید نیکوتین در بدن کودکانی که در آپارتمان زندگی می کنند، 45 درصد بیشتر از کودکانی است که در خانه های مستقل سکونت دارند. چون در آپارتمان دود دخانیات از طریق دیوارها و سیستم‌های تهویه مشترک منتقل می‌شود.

هدف از این تحقیق:

افزایش آگاهی عمومی درباره تاثیرات زیان‌آور دود دست دوم و دست سومباعث تغییر در عادات مصرف دخانیات در والدینی که کودکان آن ها بیماری تنفسی دارند، می شود

سیگار الکترونیکی
مصرف سیگار الکترونیکی و یا ویپ با خطراتی همراه است البته بنا بر گفته ی سازندگان این ابزار، مضرات ویپ کمتر از سیگار است و یا به عبارت دیگر بدون نیکوتین است، طبق شواهد و تحقیقات سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین و دیگر مواد آسیب رسان می باشد و همچنین به دلیل اینکه میزان مصرف این نوع سیگار مانند تعداد نخ های سیگار معمولی مشخص نمی باشد، ناخواسته بیشتر مصرف می شود.

مایع آروماتیکی که از سیگارهای الکترونیکی استنشاق می شود، عملکرد سیستم قلبی و عروقی را تحت تاثیر قرار می دهد و پس از این تحقیقات این ماده به DNA آسیب میزندوهمچنین باعث عفونت های تنفسی و در نتیجه بیماری کووید 19 می شود.

  • استعمال قلیان از دو طریق در گسترش بیماری کووید19 نقش دارد:
  • پخش شدن دود بازدمی(قلیان یا سیگار) مصرف کننده مبتلا به کرونا در محیط اطراف
  • استفاده از یک لوله مشترک قلیان فرد مبتلا و دیگر افراد

همچنین نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهد مصرف سیگار یک عامل خطر برای پیشرفت بیماری کووید۱۹ است و افراد سیگاری نسبت به افرادی که هرگز سیگار مصرف نکرده‌اند شانس پیشرفت بیماری بالاتری را دارند.

شایعات بی اساس در باره مصرف دخانیات
در زمان شیوع ویروس کرونا، شایعاتی از سوی عوامل صنایع دخانی رواج پیدا کرد که حاکی از تأثیر مصرف دخانیات بر کنترل و پیشگیری از ابتلاء به بیماری کووید 19 بود . متأسفانه بعضی از افراد آن را باور کرده و شرایط را برای سلامت خود دشوارتر کردند. اما به دلایل پیش‌گفته شده و همچنین مطالعات انجام شده مشخص شد که نه تنها مصرف سیگار و قلیان برای افراد سودی در ایمنی نسبت به بیماری کووید - ۱۹ ندارد بلکه وضعیت را حاد و خطرناک‌تر می‌کند.

سلامت یکی از اساسی ترین حقوق هر جامعه و محور توسعه است

تحقق چنین امری وظیفه اساسی دولت است

اجرای سیاست های کنترل دخانیات

  • افزایش مالیات بر دخانیات

کاهش مصرف دخانیات ، افزایش درآمد دولت تقویت سیستم های بهداشتی

  • جلوگیری از دخالت صنعت دخانیات در سیاست های بهداشت عمومی،
  • تلاش برای مقابله با بازاریابی تهاجمی صنعت دخانیات
  • ایجاد شهر های بدون دخانیات با اجرای قوانین کنترل دخانیات
  • محدود کردن عرضه و فروش مواددخانی
  • محدودکردن مصرف دخانیات در جامعه

طبق ماده 7 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، به منظور حفظ سلامت عمومی استعمال مواددخانی در اماکن عمومی ممنوع

 



***فایل PDF مطالب وبینار جهت دانلود***

 

   دانلود : کرونا_و_دخانیات.pdf           حجم فایل 760 KB