نشست ریاست شبکه ارتباطی سازمان های غیر دولتی زنان

و اعضاء شورای مرکزی با  NGO های کردستان 

 سنندج / مهر97

 کردستان

جلسه تبادل نظر سازمان های مردم نهاد در حوزه زنان با حضور نمایندگان سازمان های مردم نهاد در حوزه زنان واعضای شورای مرکزی شبکه ارتباطی سازمان های غیر دولتی زنان با حضور دکتر شکوه نوابی نژاد (ریاست شبکه) و اعضای شورای مرکزی شبکه هشتم مهرماه 1397 در  شهرستان سنندج استان کردستان برگزار گردید.

در این نشست که با حضور مهمانان ویژه و مسئولین فعال منطقه دکتر لیلا اژیر مدیر کل امور بانوان استانداری کردستان ودکتر فرانک قدسی مدیر امور اجتماعی استانداری کردستان برگذار شد در خصوص فعالیت های NGO ها و موضوعات صلح و عدالت جهانی ،محیط زیست ، زنان و دخانیات ، زنان و دفاع مقدس بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

 دکتر شکوه نوابی نژاد با معرفی جایگاه شبکه و حوزه فعالیتهای آن درخصوص ضرورت تعامل بیشتر با  NGO ها در استان پرداخته و خاطر نشان کردند که امیدواریم با برگزاری نشست های آموزشی وتخصصی بتوانیم نسبت به ارتقاء  و توان افزایی NGO ها تلاش کرده و ازخانم ها امین الاسلام و محمدپور نسبت به برگزاری این نشست قدردانی نمودو خانم ها فریده امین الاسلامی (ازبازرسین خانه خیرین کشور) فلوریا محمد پور (نماینده سمن های کردستان در هیئات نظارت بر سازمانهای مردم نهاد و ازاعضای  شورای مرکزی "شبکه" میزبان برگزاری این نشست در سنندج کردستان بودند که ضمن خوش آمدگویی به مهمانان ،در خصوص وضعیت سازمان های مردم نهاد و حوزه های فعالیت انجمن ها و موسسات خیریه استانی ،همچنین آمار استانی و شهرستانی مطالبی ارائه گردید.

 مستندات حاکی از آن است که از میان 507 سازمان مردم نهاد فعال در سطح استان کردستان بیش از 200 سمن در مرکز استان یعنی شهرستان سنندج فعالیت دارند . پیش ازاین تمامی سمن های موجود به 14 حوزه تقسیم گردید وبا عنوان شورای مشورتی 3سال فعالیت داشت . مطابق با دستور ال وزارت کشور در مرداد 1397 << خانه تشکل های مردم نهاد >> تائسیس گردید و در این مجموعه همان 14 حوزه کاری سابق ،مجدد انتخاب شد . لازم به ذکر است با افتتاح خانه تشکل ها و انتخاب اعضائ ومسئولین حوزه ها ، این خانه در حکم مادر سمن ها ،تسهیل گری های لازم و آموزش در راستای توانمند سازی مدیران واعضای هیئات مدیره NGO هارا ایفا مینماید؛ همچنین سرکار خانم فریده امین الاسلامی به 35 سمن فعال در حوزه خیریه در استان کردستان و خانه خیرین اشاره داشت.

سرکار خانم مهندس شهلا فارسی منفرد ( مدیر عامل موسسه زن وتوسعه پایدار محیط زیست ) مطالبی با عنوان صلح و محیط زیست وسرکار خانم دکتر سوسن صفاوردی دبیرکل کانون مهرورزان  صلح در راستای صلح و عدالت جهانی مباحثی را مطرح کرد و در ادامه خانم شهسواری مسئول کمیته سفیران صلح ودوستی و مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان وعضو فدراسیون  بین المللی مددکاران ایران ، درراستای فعالیت های خود در خصوص محکومین و زندانی های قتل های غیرعمد و تلاش برای ازادی انان گزارشی مطرح نمودند در ادامه سرکارخانم  زهرا صدر(مدیر واحد زنان جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران) در خصوص فعالیت واحدهای زیرمجموعه‌ی «جمعیت» و در ارتباط با «زنان و دخانیات» توضیحاتی ارائه داد؛ سرکار خانم دکتر مریم مجتهدزاده (رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس و رئیس انجمن دیپلمات های ربوده شده مطالبی  دررابطه با هفته دفاع مقدس که همزمان با برگزاری جلسه بود توضیحاتی ارائه نمود. همچنین دیگر اعضای «شبکه» دررابطه با نحوه فعالیت‌هایشان در حوزه کاری عام المنفعه خود توضیحات مختصری داشتند.

سرکار خانم جمالی نائب رئیس شبکه و رئیس مرکز جامع توانمندسازی زنان و خانواده نیز در خصوص فعالیت های شبکه و ضرورت نیاز سنجی در منطقه برای توسعه فعالیت های NGO ها خصوصا در زمینه اشتغال و کار آفرینی وتوان افزایی زنان مطالبی مطرح نمود که اعضاء به بحث و گفت گو پرداختند و اینکه شبکه آمادگی در خصوص حمایت از  طرح های آموزشی در سطح منطقه را دارد.

دکتر فرانک قدسی (مدیر امور اجتماعی استانداری کردستان) ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان ، پیام معاونت سیاسی-امنیتی استانداری کردستان، حسین خوش اقبال را در زمینه دعوت دیدار و استقبال از مشارکت‌ها و همکاری‌های آتی ابلاغ نمود. همچنین با اشاره به وضعیت آماری سازمان‌های مردم‌نهاد و نحوه تشکیل «خانه تشکل‌ها»، از فعالیت‌های جدی و مستمر «سمن»ها در حوزه اشتغال خانگی و توانمندسازی زنان خودسرپرست و بدسرپرست در حواشی شهرستان سنندج و ایفای نقش کارآفرینان زن در اقتصاد استان خبر داد. وی همچنین حمایت دفتر امور اجتماعی استانداری از سمن‌های توانمند، به عنوان تسهیل‌گران و ایجادکنندگان پایگاه‌های فعال در 10 منطقه شهرستان سنندج را اطلاع‌رسانی نمود و یادآور گردید نمایشگاه دستاوردهای زنان خانه‌دار خودسرپرست که بازار فروش مناسبی محسوب می‌شود، با کمک شهرداری و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همراه با وام‌های خود اشتغالی، در قالب جمعه‌بازار، کارکرد ویژه‌ای یافته است.

همچنین در انتهای جلسه از تلاش‌های مثمرثمر نمایندگان انجمن ژینکوی هاودلی، فریده امین‌الاسلامی و فلوریا محمدپور در جهت آشنایی دیگر انجمن‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد استان کردستان با سایر «سمن»های شرکت‌کننده در نشست از استان‌های متعدد، تشکر و قدردانی شد.

لازم به ذکر است  این نشست باحضور سرکار خانم ها دکتر نوابی نژاد دکتر مجد- دکتر صفاوردی مهندس منفرد  دکتر مجتهد زاده-فلوریا محمدپور، فریده امین الاسلامی، محترم جمالی ، سرکارخانم سپهری، سرکار خانم رودگر منش، آذر خانم شهسواری، زهرا صدر ، ملیحه عسگریان و ژرمن کوچو حضور داشتند.