"دیدار و گفتگوی صمیمی رییس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با اعضای شورای مرکزی

شبکه ارتباطی سازمانهای غیر دولتی زنان جمهوری اسلامی ایران "

 

در روز دوشنبه 98/6/25 "نشست هم اندیشی پیرامون مسائل زنان و خانواده  " با حضور سرکار  خانم دکتر آیت اللهی رئیس محترم شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده و خانم دکتر نوابی نژاد رئیس محترم شبکه ارتباطی سازمانهای غیر دولتی زنان جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از اعضای شورای مرکزی در دفتر شبکه برگزار شد .

در این جلسه خانم آیت اللهی ضمن تشریح سیاستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده  به محورهای مورد نظر مقام معظم رهبری در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی از جمله : اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و مفاسد اخلاقی اشاره نموده و از شبکه در خواست نمود با توجه به نقش تاثیرگزار شبکه در انسجام بخشی و هم افزایی بین سازمانهای مردم نهاد ، طرح ها ، برنامه ها ، پیشنهادت و نظرات خود را به شورا ارسال نمایند .

آیت اللهی افزود : تمرکز نظام با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بحث آسیب های اجتماعی است و هر شش ماه یکبار دستگاهها موظف هستند حول محور پنجگانه آسیب ها گزارش عملکرد کار فوق العاده خود را  ارائه کنند. وی ضمن اشاره به سوگیری در ارائه برخی آمارها اظهار داشت :با توجه به ارائه آمار ، نسبت طلاق به متاهلان ، شیب تند افزایش طلاق کاهش پیدا کرده است اما با این حال باید برای کاهش و کنترل طلاق تلاش نمود .

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان ،  ضمن توصیه به NGOs  و کار در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی اظهار داشت : مقام معظم رهبری در جلسه اخیر خطاب به مسئولان به شدت تاکید کردند که : بروید از نیروهای مردمی استفاده کنید. بدون کمک های مردمی کار به نتیجه نمی رسد.

آیت اللهی ضمن اشاره به نواقص و خلاء های موجود اجرای قوانین در تدریس مصوبات زن و خانواده  اظهارداشت: در رشته سیاست گذاری فرهنگی حتی یک جلسه آشنایی با شورای فرهنگی اجتماعی زنان وجود ندارد و حتی دانشجویان رشته های مربوطه بویژه رشته مطالعات زنان و خانواده  با سیاستهای کلی خانواده مجمع تشخیص مصلحت ، و مصوبات مباحث  خانواده آشنا نمی شوند . و گاهی اوقات نیز بعضی چیزها که مبنای عمل قرار می گیرد مغایر با سیاست های کلان سیاستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی و منویات رهبری است.

خانم آیت اللهی ضمن نقد  سهمیه بندی ۳۰درصدی پست های مدیریتی زنان از سوی معاونت زنان ریاست جمهوری ،اظهار داشت :آیا این کار پشتوانه علمی دارد ؟ گاهی اوقات پست ها نیاز به ۲۰درصد و گاهی ۶۰درصد دارد.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده کشور با استناد به منویات مقام معظم رهبری تصریح نمود که تعیین مقررات برای مجلس و غیره که ۳۰درصد زنان باشند چه عزتی برای زنان دارد ؟ طبق تاکید رهبری زن اگر نظریه پرداز، فیلسوف شود و به هزاران  نفر تدریس کند این عزت است.

در ادامه خانم دکتر نوابی نژاد رئیس محترم  شبکه ارتباطی سازمانهای غیر دولتی زنان و خانواده جمهوری اسلامی ایران ، ضمن تشکر از خانم آیت اللهی جهت حضور در دفتر شبکه ، به تشریح اهداف ، سیاستها و اقدامات شبکه پرداخت و در مورد تاسیس شبکه اظهار داشت : جرقه تشکیل شبکه بعد از کنگره عظیم جهانی زن در پکن سال ۱۹۹۵به عنوان اولین شبکه زنان زده شد .

 وی افزود : اکنون شبکه زنان با با رویکرد کاملا فراجناحی عضوگیری کرده و سمن هایی از اقلیت های مذهبی مورد تایید نظام عضو فعال شبکه هستند.

رئیس شبکه ضمن تشریح شرح وظایف کمیته های شبکه از جمله کمیته بین الملل ،  به عضویت شبکه در اکوسوک اشاره نموده و اظهار داشت : ما عضو اکوسوک هستیم و در مجامع بین المللی از فعال ترین محسوب می شویم.

چهره ماندگار کشور در بحث تصدی زنان در پست های مدیریتی به نیروهای زن  متخصص به معنای واقعی در پست های مدیریتی  تاکید نمود .

دکتر نوابی نژاد در پایان سخن در مورد نحوه تعامل با شورا اظهار داشت : شبکه از عظیم ترین نهادها در حوزه زنان است و می تواند در حوزه تحقیقات ملی ، ارائه آمار ، موضوعات مهم شورا بویژه در بحث تحکیم خانواده و ازدواج، چالش های جامعه، سلامت روان زنان و خانواده ،سیاستگزاری ، برنامه ریزی ،و اجرا ، به شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده  کمک نماید .

در ادامه جلسه اعضای شورای مرکزی به تشریح اهداف و فعالیتهای سازمانهای غیر دولتی خود پرداخته و در تعامل و ارتباط با شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده تاکید نمودند .