چاپ        ارسال به دوست

همایش روز ملی تشکل ها و مشارکت اجتماعی/22 مرداد 1401

حضور نمایندگان شبکه ارتباطی سازمان های غیر دولتی زنان در مراسم ملی روز تشکلها و مشارکت های اجتماعی

 

مراسم ملی روز تشکلها و مشارکت های اجتماعی با حضور گسترده تشکلها و دستگاههای اجرایی روز شنبه مورخ 1401/05/22 در وزارت کشور با حضور جناب آقای دکتر وحیدی برگزار شد.

 
   

زهره الهیان رئیس فراکسیون سازمانهای مردم نهاد مجلس شورای اسلامیدر  در روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی در جلسه تشکل‌ها و مشارکت های اجتماعی وزارت کشور، گفت:

 

خدمات تشکلها در بعضی حوزه ها آنقدر گسترده است که بعضی دستگاههای دولتی توان رقابت با آنها ندارندوبا پیگیری های فراکسیون سازمانهای مردم نهاد ظرفیت حضور تشکلها در کمیسیون ها و فراکسیون های مجلس استفاده خواهد شد.

وی افزود: داشتن قانون نیاز اساسی و مهم امروز حوزه سازمانهای مردم نهاد استوفرآیند تصویب و پیشبرد قانون تشکلها در مجلس، فرآیند مشارکتی خواهد بود.کسانی که به دنبال بی قانونی در حوزه تشکلها هستند، به این حوزه ضربه خواهند زد.

 

در ادامه آقای دکتر عباسی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور ضمن عرض خیر مقدم خدمت حضار محترم، سرمایه اجتماعی را لازمه تحقق گام‌های بزرگ اقتصادی دانست و گفت: رویکرد دولت این است که بتواند عدالت اجتماعی را با حضور اجتماعات مردمی و همراهی آنها گسترش دهد.

 وی خاطرنشان کرد: رویکرد دولت سیزدهم بر حمایت از تشکل ها و گروه‌های مردمی است.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان اینکه  در حال حاضر ۷۰  الی ۸۰هزار تشکل مردمی ثبت شده در کشور داریم؛ افزود: فعال سازی ظرفیت این نهاد می تواند کمک بزرگی به ارتقای مشارکت اجتماعی و در نتیجه آن سرمایه اجتماعی در کشور داشته باشد.

عباسی ادامه داد: افرادی که نسبت به جامعه و اجتماع دغدغه دارند و علاقمند پیشرفت آنند، باید مورد تکریم و حمایت واقع شوند و برگزاری این همایش با همین منظور تکریم از اقدامات خوب و انسان دوستانه فعالان عرصه اجتماعی است.

معاون اجتماعی وزیر کشور سرمایه اجتماعی را یکی از دلایل شکل گیری و ماندگاری انقلاب اسلامی برشمرد و اضافه کرد: دولت سیزدهم به صورت جدی به دنبال حمایت از گروه‌ها و تشکل های مردم نهاد با هدف تقویت سرمایه و اعتماد اجتماعی در کشور است.

وی اضافه کرد: به تجربه جامعه زمانی زنده است که سرمایه اجتماعی بالایی داشته تا بتواند از سرمایه اقتصادی، استفاده بهینه و لازم را ببرد.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور درباره پیش نویس قانون تشکل‌های مردمی هم گفت: پیش نویس این قانون در مجلس شورای اسلامی با بهره گیری از نظرات و دیدگاه‌های نخبگان  در حال بررسی است.

در ادامه جناب آقای وحیدی به ایراد سخنرانی پرداختند. وزیر کشور تاکید کرد: هر کجا که مشارکت اجتماعی وجود داشته موفق شده‌ایم و هر کجا که مشارکت اجتماعی کمتر شده موفقیت ما کمتر شده است.

 

احمد وحیدی امروز  در روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی در جلسه تشکل‌ها و مشارکت های اجتماعی وزارت کشور، گفت: اگر از من پرسیده شود که در میان مسئولیت های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، عمرانی و اجتماعی که بر عهده وزارت کشور است کدام وظیفه از همه مهمتر است. قطعا خواهم گفت که مسئولیت اجتماعی، حداقل در بلند مدت و از باب پایداری و ماندگاری آن وظایف اجتماعی از نظر من از همه مهمتر است و از دید من مسائل اجتماعی پایدارتر هستند.

وی افزود: اگر قدرت اجتماعی را یکی از مولفه های قدرت بدانیم سایر مولفه‌ها خود را در این بستر نشان می دهند. بستری که حتی مسائل فرهنگی در آن بهتر دنبال می شود. در فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز این موضوع بارها مورد تاکید قرار گرفته، بی تردید مسئله مردم و اجتماع یک امر تشریفاتی و تعارفی نیست. انقلاب ما از آغاز و در ادامه حیاتش مرهون حوزه های اجتماعی است. برای مثال به حجم وسیع حملات امنیتی اوایل انقلاب نگاه کنید. چه کسی در مقابل این حملات موفق شد. قطعا مردم بودند که این موفقیت را کسب کردند.

وحیدی تاکید کرد: در هر حوزه ای که مردم هستند موفق هستیم و هر کجا که مردم کمتر هستند ما هم کمتر موفق هستیم و رمز موفقیت ما این است که تا زمانی که به این نحو عمل کنیم قطعا موفق خواهیم شد.

وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود به شعار دولت یعنی دولت مردمی، ایران قوی اشاره کرد و افزود: ایران قوی هم زمانی موفق می شود که مردم در میدان باشند. به نظر بنده مشارکت مردمی ساری و جاری است و مردم همه کاره هستند. البته باید ساز و کارهای این مهم را نیز پیدا کنیم. اگر ظرفیت های مردم در همه ابعاد شناخته شود و هم این ظرفیت ها توانمند و ساماندهی شوند یک جریان و طیف به هم پیوسته درست خواهیم کرد که در کمترین زمان مشکلات ما را حل خواهد کرد و به رتبه های بالایی دست پیدا می کنیم. باید میزهایی در سازمان امور اجتماعی تشکیل شود که مسئولیت آنها با تشکل ها باشد. برای مثال امروز بزرگترین آسیب ما بحث اعتیاد است که معضلی بزرگ است و در این حوزه سازمان هایی جدا جدا فعالیت می کنند. قطعا این بخش توسط دولت به تنهایی قابل حل نیست اما اصل کار باید توسط مردم و تشکل های مردمی حل شود و دولت حمایت و کمک کند. اگر بتوانیم مشکل فرهنگی اجتماعی را حل کنیم. مشکلات اقتصادی هم حل خواهد شد و زمینه رشد اقتصادی فراهم خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از القائات غلطی که توسط دشمن انجام می شود این است که ایرانی‌ها نمی توانند کار تیمی انجام دهند. من این را قبول ندارم و مثال های بسیاری از موفقیت ما در انجام کارهای تیمی وجود دارد. دشمن تلاش می کند ناامیدی و یأس را تزریق کند اما جامعه ما رو به رشد و پیشرفت است و تشکل ها می توانند در این مسیر کمک بیشتری داشته باشند.

وحیدی تاکید کرد: تشکل ها باید در سطح بین المللی فعال باشند. ما در این حوزه حمایت و کمک های لازم را خواهیم کرد و مشوق خواهیم بود تا این تشکل ها در سطح بین المللی از حقوق ملت ایران دفاع کند. برای مثال پولی که توسط خانواده پهلوی از ایران خارج شد پول ملت ایران بود. لذا تشکل ها می توانند در مسیر دفاع از ملت ایران در این حوزه طرح شکایت داشته باشند. البته باید در این مسیر تشکل ها و فعالیتشان برنامه ارائه دهیم. این برنامه از مسیر توسعه کمی و کیفی محقق می شود و باید این توسعه هدفمند و دارای نتیجه واقعی باشد.

وی افزودد: در حال حاضر برخی مشکلات همچون طولانی شدن مجوزها نسبت به گذشته بهتر شده و تلاش می کنیم که این روند و فرآیند بهتر شود. سامانه ای هم در خصوص صحبت ها و پیشنهادات تشکل ها وجود داشته که باید تقویت شود. امیدواریم بتوانیم وظیفه ای که در حوزه اجتماعی داریم انجام دهیم.


١٠:٠٤ - يکشنبه ٢٣ مرداد ١٤٠١    /    شماره : ١٦٤    /    تعداد نمایش : ٤١٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج