" مجمع عمومی سالانه و نشست تخصصی شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان در مشهد مقدس  "

خرداد 1398

مجمع عمومی سالانه و نشست های تخصصی شبکه ارتباطی سازمانهای غیر دولتی زنان جمهوری اسلامی ایران با حمایت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در تاریخ  27/3/98 لغایت 28/3/98 به مدت 2 روز با هدف تعامل و ارتباط شبکه با سازمانهای مردم نهاد ، تبیین منویات مقام معظم رهبری حول محور رونق تولید ، ارتقاء جایگاه زنان در خانواده و جامعه ، برگزاری سخنرانی های آموزشی و اجرای پنل های تخصصی حول محور ارتقا سطح کمی و کیفی خیریه ها و انتخاب بازرسین شبکه در  سالن خیام هتل سی نور مشهد با حضور سازمان های غیر دولتی زنان  برگزار شد .

در این نشست سرکار خانم دکتر نوابی نژاد روانشناس و مشاور خانواده ، چهره ماندگار و رئیس محترم شبکه ، خانم دکتر موحدی مدیر کل برنامه ریزی و هماهنگی امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ، خانم سماواتی نماینده محترم وزارت کشور ، اعضای شورای مرکزی شبکه ،اساتید و  میهمانان ویژه و نزدیک به 200 سازمان مردم نهاد از سراسر کشور حضور داشتند . لازم به ذکر است طی 2 روز چهار کارگاه تخصصی با  موضوعات کارآفرینی اجتماعی ، توانمندسازی و بهبود مستمر موسسات نیکوکاری ، تشکیل زنجیره امداد موسسات خیریه در مواقع بحران و کارگروه تامین مالی هوشمند و خلاق با تکیه بر فضای مجازی بحث و تبادل نظر صورت گرفت  .   

افتتاحیه نشست مجمع عمومی :

 

در روز افتتاحیه مجمع پس از تلاوت ایاتی از کلام ا...مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران ، سرکار خانم دکتر صفاوردی از اعضای شورای مرکزی شبکه و دبیر برگزاری همایش ضمن خیر مقدم به میهمانان با  تشریح اهداف برگزاری نشست و مجمع عمومی از سرکار خانم دکتر نوابی نژاد رئیس محترم شبکه  و خانم جمالی نایب رئیس شبکه برای ارائه گزارش به جایگاه دعوت نمود .

 سرکارخانم دکتر نوابی نژاد رئیس محترم شبکه ، ضمن خیر مقدم به میهمانان گرامی و تشکر از معاونت زنان ریاست جمهوری در حمایت و پشتیبانی از برگزاری همایش ، یاد و خاطره مرحومه سرکار خانم شهلا حبیبی را به عنوان بنیانگذار شبکه گرامیداشتند . در ادامه خانم دکتر نوابی نژاد ضمن تشریح اهداف و اقدامات شبکه به نقش سازمانهای مردم نهاد در رونق تولید و همکاری و تعامل با شبکه تأکید نموده و اظهار داشتند  :  هدف اصلی ما ارتقاء جایگاه زنان در خانواده و جامعه است به همین جهت در فعالیتهای ملی و بین المللی تلاش بر این است که با  از طریق  آموزش و انجام پژوهشهای مرتبط در این زمینه سطح آگاهی و دانش زنان را ارتقاء بخشیم .

در ادامه  خانم دکتر نوابی نژاد ضمن اهمیت فعالیتهای شبکه در داخل و مجامع  بین الملل و اهمیت داشتن مقام مشورتی گزارش جامعی از شبکه را ارائه نموده و اظهار داشت :  شورای مرکزی شبکه  متشکل از ۱۵ نفر و 2 نفر بازرس هستند  که  در مورد  سیاست‌گذاری ها و برنامه‌ریزی های شبکه در جلسات شورای مرکزی تصمیم گیری می‌کنند . علاوه بر آن فعالیت های شبکه در قالب کمیته های مختلف در حوزه های برنامه ریزی ، آموزش و پژوهش، اشتغال‌زایی و حرفه‌آموزی ، عضویت ، محیط زیست ، بین الملل و خیریه ها و موسسات نیکوکاری فعالیت می کند . کمیته طرح و برنامه ریزی ،که  با هدف تهیه و پیشنهاد برنامه استراتژیک شبکه  ،بررسی طرحها و برنامهای مورد نیاز در راستای بهبود عملکرد شبکه،  تدوین بودجه سالانه، پیشنهاد منابع و مصارف،  انجام اقدامات لازم جهت اصلاح و به‌روزرسانی و بازنگردی مفاد اساسنامه و آیین نامه های اجرایی شبکه که  متشکل از تعدادی از افراد هستند. همچنین کمیته بین المللی، با هدف ایجاد زمینه های مناسب جهت حضور فعال و تاثیرگذار و کارآمد زنان ایرانی در مجامع بین المللی در زمینه های مختلف "حقوق بشر و زنان پرسش گری از دولتهای غربی " و در خصوص "وضعیت نگران کننده زنان کودکان و خانواده در غرب " تهیه و تدوین گزارش بین المللی سازمان ملل از پیشرفت زنان در جمهوری اسلامی ایران در بخش های دولتی و خصوصی ، تهیه گزارشهای موردی در خصوص پاسخگویی به شبهات ابهامات در خصوص وضعیت  زنان در ایران، گزارش های موردی از تاثیرات توجهات و تخاصمات جنگ‌ها و تحریم‌ها بر وضعیت زنان و کودکان در کشور و درخواست رسیدگی از سازمان ملل فعالیت می نماید .

در ادامه سرکار خانم جمالی نایب رئیس شبکه ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور فعال سازمانهای غیردولتی در مجمع ، به روند تدوین و اجرای برنامه های شبکه طی یکسال گذشته به شرح ذیل  اشاره نمود : برنامه ریزی و اجرای کارگاهها و نشست های تخصصی  با همکاری سازمانهای غیر دولتی از جمله : نشست اموزشی دخانیات تهدیدی برای سلامت زنان ، نشست تخصصی زنان ایمنی غذایی و بیوتکنولوژی ، نشست روز ملی خانواده با موضوع تحکیم بنیان خانواده و ارتقای سواد رسانه ای ، نشست تخصصی با سازمانهای مردم نهاد استان کردستان ، نشست مقابله با چالش های پیش روی ازدواج و خانواده ، نشست تخصصی با سازمانهای مردم نهاد استان فارس ، جلسه با وزیر محترم کشور جناب اقای رحمانی فضلی ، جلسه و هماهنگی با معاونت زنان ریاست جمهوری ، کمیته امداد ، شهرداری و فرمانداری ، حضور ، حقوق بشر قوه قضاییه ، حضور در جلسات کارگروه تخصصی مشارکت اجتماعی وزارت کشور ، وزارت امور خارجه ، صداوسیما و سایر نهادها

از دیگر سخنرانان روز اول نشست خانم دکتر بهناز موحدی مدیر کل محترم برنامه ریزی و هماهنگی امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ، ضمن تشکر از شبکه در برگزاری این مجمع و تاکید بر نقش سازمانهای غیردولتی زنان اظهار داشت : در برنامه هایی که در حال حاضر مثل سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان ها و حتی طرح تاب آوری کل کشور –در در دستور می باشد ، تاکید بر استفاده از ظرفیت های سازمانهای مردم نهاد نمودیم  و توانستیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

موحدی با توجه به نقش شبکه ها در دنیای کنونی و اهمیت ارتباط با دولت ها اظهار داشت : در دنیای امروزی قطعاً شبکه‌های ارتباطی می توانند یکی از بهترین سرویس های اجتماعی باشند و برای خروجی موثر نیازمند  جریان سازی داده‌ها از بیرون به درون خود می باشد .

وی در ادامه سخن ،همکاری با دولت را یکی از راههای رشد و توسعه کشور دانست و تاکید نمود :  اگر قرار باشد اتفاقی در کشور بیافتد و منجر به رشد و توسعه شود  برنامه‌هایی که دولت دارد  قطعاً باید با همکاری های شبکه ای و با تاکید بر مثلث سه جانبه : دولت با دولت، دولت با سازمان‌های مردم نهاد و سازمان های مردم نهاد با همدیگر صورت پذیرد .

مدیر کل محترم برنامه ریزی و هماهنگی امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود :  شبکه  ارتباطی سازمانهای غیردولتی زنان که در بین سازمان‌های مردم نهاد و به طور خاص سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه زنان و خانواده ایجاد شده این ظرفیت را دارد که با داده‌هایی که وارد شبکه می‌شود  و همگرایی ، ارتباط و تعامل در درون شبکه ، در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های مد نظر موثر و دخیل باشد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد بازوی اجرایی دولت هستند تصریح نمود : کسانی که در میدان و نزدیکی با مسائل زنان و خانواده حضور دارند و  حرف دل مردم را می‌شنوند می توانند راهکارهایی را که از زبان مردم جاری و ساری میشود  به گوش ما دولتی‌ها برسانند.

وی در انتهای سخن در راستای تقویت حوزه زنان و خانواد و تقویت همکاری‌های شبکه‌ای و توان افزایی سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه زنان و خانواده اظهار داشت : بر اساس اصول قانون اساسی (اصول ۶۷، ۵۶،۵۸ ،۵۹،۶۲، ۲۰۰،۱۱۷ و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم و سایر برنامه‌های توسعه که تاکید بر زمینه سازی برای جلب مشارکت مزایای مختلف بخش خصوصی و  سازمان‌های غیردولتی دارد در بحث حوزه ی زنان موضوع مشارکت حداکثری زنان در فرایند توسعه می بایست مد نظر قرار گیرد .

در ادامه سرکار خانم دکتر مجد از اعضای شورای مرکزی و خزانه دار شبکه ، ضمن تشکر از سازمانهای غیردولتی جهت حضور در همایش، از اعضاء شورای مرکزی و خزانه دار شبکه ، گزارش مبسوطی از گردش مالی شبکه در سال 97 را ارائه نمود که شامل منابع ، مصارف ، دارایی های ثابت و سپرده های بلند مدت بانکی می باشد . وی تاکید نمود که این شفافیت مالی مستلزم همکاری های بیشتر اعضاء در جهت استفاده بهینه از دارایی  های ثابت شبکه می باشد .

وی با  ارائه گزارش مشروح ، به هزینه ها و درامدهای شبکه اشاره  نموده و اظهار داشت : منابع مالی شبکه با بستن قراردها و  برگزاری کارگاه‌های آموزشی و حق عضویت سالیانه تامین گردیده است.

دکتر مجد ضمن تاکید بر تعامل دوطرفه ، خواستار ارتباط، هم فکری و هم اندیشی و ارائه طرح و برنامه شد . 

سپس خانم ها آزیتا رودگرمنش و کبری احمدی به عنوان بازرسین گزارش خزانه دار را تایید نمودند . در ادامه شش نفر از کاندیداهای بازرسین به معرفی خود پرداختند و رای گیری بازرسین انجام شد . 

انتخاب بازرسین :

 

شایان ذکر است یکی از بخشهای مهم مجمع عمومی انتخاب دو نفر از بازرسین بود که با حضور نماینده محترم وزارت کشور و  شش کاندیدا از جمله خانمها : زهرا کریمی  از جمعیت زنان مبارزه با الودگی محیط زیست ، آزیتا رودگر منش از خیریه امام علی ( ع ) ، کبری احمدی از خیریه قدر علوی ، مهین حاج صادقیان از انجمن اوتیسم   ، الهه صدر از جمعیت مبارزه با آلودگی محیط زیست مشهد ، مهدیه قربانی از خیریه پیوند گل نرگس که با حضور هیات رئیسه انتخابیه مجمع و نماینده محترم وزارت کشور برگزار و با اکثریت آراء خانمها احمدی و رودگر منش به عنوان بازرسین جدید شبکه مجدداً  انتخاب و ابقاء شدند .

عصر روز اول نشست :

در بخش اول  ده سازمان غیر دولتی با الویت ثبت نام ضمن معرفی خود با ارائه گزارشی از عملکرد ، پیشنهاداتی نیزجهت همکاری بیشتر ارائه نمودند .  

بخش دوم نشست :

 

 در ادامه نشست بعدازظهر آقای دکتر جهانگیری معاون علمی و بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی از دیگر سخنرانان بود که حول محور "دیپلماسی حقوق بشر و حقوق زنان از منظر اسلام " به ایراد سخن پرداخت . وی ضمن تبیین جایگاه حضرت زهرا ( س ) و حضرت زینب ( س ) اظهار داشت : یکی از ابعادی که کمتر مورد تاکید قرار گرفته است بحث جایگاه علمی و محدثه بودن ایشان می باشد . روایت شده ایشان حدیث می گفتند و مردان حدیث را می نوشتند . وی توصیه هایی را برای کارافرینان مطرح کرد . وی در مورد مباحث حقوقی زنان اظهار داشت : اکنون مبحث زنان برای جمهوری اسلامی به جای اینکه به فرصت تبدیل شود یک چالش تهدید کننده شده است . روزی نیست که در فضای مجازی یک چالش برای زنان درست نشود . در انتهای سخنرانی اقای  دکتر جهانگیری ، حاضرین به بیان سوالات خود پرداختند .

از دیگر سخنرانان نشست اقای دکتر شوان صدر قاضی دکترای نواوری و توسعه از دانشگاه سازمان ملل بود که در زمینه "مدل های مدیریتی نوین تشکل های اجتماعی " به بحث و تبادل نظر پرداخت . وی ضمن بیان تفاوت مفاهیمی چون نوآوری ، ایده ، و خلاقیت اظهار داشت : گاهی فردی طرح نواورانه را طرح می کند در حالیکه این ایده است زمانی که ایده در جامعه هدف نفوذ پیداکند می توان از ان به نواوری و اختراع یاد کرد . ایشان به انواع نواوری در محصول و خدمت و پروژه های اثربخش اشاره نموده و اظهار داشت : برای خلق ارزش ها می توانیم خیلی چیزها را از دنیای کسب و کار یاد بگیریم . وی ضمن تاکید به هم افزایی خدمت به جامعه با رویکرد ترکیبی تصریح نمود : سازمانهای غیردولتی باید یاد بگیرند چطور با بخش دولتی و خصوصی کار کنند .

در ادامه جلسه جناب اقای دکتر میر احمدی زاده مدیر عامل  خیریه دارالاکرام حضرت ابوالفضل ( ع ) به عنوان یکی از مدلهای موفق و توانمند در اداره موسسات نیکوکاری به بیان تجربیات و تشریح سایت جامع خود کهتمام مددجویان خود را به سبک نوین مورد حمایت خود قرار می دهند و تمام فعالیتهای مالی خود را بصورت شفاف ارائه می دهند، ارائه سخنرانی نمودند.

«برگزاری پنل ها در روز دوم نشست »:

عنوان کارگاه تخصصی شماره یک:

«مدل های تأمین مالی هوشمندانه و خلاق با تکیه بر فضای مجازی»

اهداف :

1-دستیابی به حوزه های جدید تأمین مالی از طریق تغییر شیوه های سنتی

2-راهکارهای ایجاد تنوع در زمینه منابع مالی

3-به کارگیری ابزارهای نوین و کارآمد در فضای مجازی برای تأمین مالی 

 در این پنل با عنوان :" راه های تأمین منابع مالی در فضای مجازی " که در روز 28 خرداد ماه به ریاست سرکار خانم احمدی از خیریه قدر علوی ، و دبیری خانم سحر حسین خواه از موسسه ویکی نیکی  و با حضور موسسات مردم نهاد و خیریه های استان های گلستان ، فارس ، خراسان ، سمنان، مازندران ، گیلان ، کرمانشاه و تهران برگزار شد ، در ابتدا هر یک از شرکت کنندگان ضمن معرفی موسسه خویش ، از نحوه تأمین منابع مالی موسسه با تکیه بر فضای مجازی گفتگو کردند.

- از افراد حاضر در کارگروه تنها 5 گروه  از امکانات فضای مجازی بهره مند بودند . در ابتدا خانم احمدی از ضرورت نیاز موسسات و خیریه ها در استفاده از فضای مجازی سخن گفت. سپس سحر حسین خواه مدیر روابط عمومی پلتفرم نیکوکاری ویکی نیکی ، اولین قدم برای حضور در فضای مجازی را ، ضرورت داشتن یک سایت برای موسسه و خیریه عنوان کرد. وی افزود  : در مراحل بعد می توان از طریق سایت ، یک درگاه پرداختی برای حساب موسسه ایجاد کرد تا کاربر بتواند به راحتی در هر زمان از طریق اینترنت، کمک های نقدی خود را واریز کند . این درگاه های پرداختی از طریق شرکت های ارائه دهنده سرویس های اینترنتی مثل: ایران کیش ، زرین پال ،آپ و غیره در اختیار موسسات خیریه قرار می گیرد.

- بدین ترتیب می توان با استفاده از پلتفرم های سرویس محور امور خیریه مانند : روندینو ، امکان جذب منابع مالی برای خیریه ها و موسسات مردم نهاد را فراهم کرد. همچنین برای جمع سپاری های مالی پروژه ها از طریق سامانه هایی مانند : فاندینو بهره گرفت.

- پیشنهاد ویژه برای موسسات مردم نهاد و خیریه ها عضویت در پلتفرم نیکوکاری ویکی نیکی بود که بتوانند بدون داشتن سایت و صرف هزینه برای ساخت و نگهداری آن، صرفاً با ایجاد صفحه شخصی خیریه یا موسسه خود در پلتفرم ویکی نیکی، همیشه رتبه اول تا پنجم را در جستجوی گوگل داشته باشند . بدین ترتیب با بازدید 1000 کاربر ، روزانه از سایت ویکی نیکی استقبال بیشتری برای جذب نیکوکار و منابع مالی خواهند داشت و مهمتر از همه اینکه امکان فراهم آوردن منابع مالی ، ارزی و ریالی برای خیریه و موسسه خود را به دست آورند. در خاتمه خانم ها احمدی و حسین خواه به سوالات حضار در این زمینه پاسخ دادند.

- موسسه مردم نهاد یا خیریه یا موسسه خیریه عضو ویکی نیکی این امکان را دارد با انتشار مقالات و فعالیت هایش در ویکی نیکی بتواند نتایج اثربخشی فعالیت های خود را در جامعه هدف نشان دهد و به این ترتیب در ایجاد شفافیت عملکرد موسسه خود گام مطلوبی بردارد.

عنوان کارگروه تخصصی شماره دو:

«توانمند سازی و بهبود مستمر موسسات نیکوکاری»

اهداف :

  • لزوم شناخت تغییرات تأثیرگذار محیطی بر عملکرد موسسات خیریه
  • گسترش فعالیت های مردمی و اجتماع محور از طریق آموزش و توانمند سازی
  • به روز شدن توانایی های مدیران و کارکنان از طریق افزایش مهارت ها ، دانش ها و نگرش ها

این پنل به ریاست خانم دکتر مجد از خیریه خادمین ام البنین ( س ) و دبیری دکتر مریم اردبیلی از انجمن بانو امین با حضور 50 نفر برگزار شد .

در ابتدای پنل خانم دکتر مجد در مورد راهکارهای رسیدن به فکر خلاق و ایده های زیبا و همچنین تغییر نگرش و نتایج رسیدن به مطالبات سازمانهای غیردولتی ، به بحث و تبادل نظر پرداخت . سپس دکتر اردبیلی با طرح سوال چه کار کنیم حال خودمان را خوب کنیم ؟ و همچنین ضمن تبیین مراحل اینده نگرانه و یادگیری و درک سازمانهای مردم نهاد از آینده اظهار داشت : ما باید در سه سطح رشد کنیم و مشکل باید از عمق حل شود ؛ پس اولین لایه در بخش های مختلف آموزشی –فرهنگی –اجتماعی و اقتصادی می باشد  . نکات و مفاهیم مطرح شده به شرح ذیل است : افق زمانی و آینده مطلوب ، پایش و ارزیابی واقعی ، موثر بودن هدف در مخاطب ، آینده نگری سازمانهای غیر دولتی و سایر مفاهیم مرتبط  

سرفصل های مهم این کارگروه به شرح ذیل است :

 -چگونگی درگیر کردن جوانان در فعالیت های غیر دولتی و خیریه هاو چگونگی استفاده از ایده‌های نوآورانه و نوع پذیرش و غیره

- تعریف اینکه چگونه یک NGOمی‌تواند مدام یادگیرنده و مدام بهبود دهنده شرایط خود و دیگران باشد.

 -چه مشخصه هایی یک NGoدارد که آینده نگری کند و خودبخودی بدست نمی آید.

- چطور می توان رویکرد یادگیرنده به عمل و اقدام داشته باشیم ؟

- چطور می توان فرهنگ سازمانی بهبود را بین اعضا ایجاد کنیم ؟ چطور می توان سیاست گذاری مشارکتی را تجربه کنید و اطلاعات دهنده و شفاف کننده باشد؟ چطور میتوان از نظام‌های  سلسله مراتبی سنتی به سمت نظام‌های هم ارز که اعضا  احساس موثر بودن داشته باشند ، حرکت کرد ؟

- چگونه از گروه هدف اعضا و شبکه NGoهای دیگر یاد بگیریم ؟(فضای یادگیری تجربه خود شکوفایی)

کلید واژه کارگروه : اگر می‌خواهیم به جامعه کمک کنیم  و حال جامعه روز به روز بهتر شود باید بتوانیم حال خودمان حال NGoو حالا خانواده هایمان را هر روز بهتر کنیم

-سه پیشنهاد مصوب شده در کارگروه تخصصی توانمند سازی تشکیل گروه مجازی و اعضای پنل اشتراک پرسشنامه برای ارزیابی بهتر.

عنوان کارگروه تخصصی شماره سه :

«کارآفرینی اجتماعی »

اهداف :

  • تعریف و پیاده سازی مدل­های جدید اداره خیریه و ارائه مفاهیم نوین، از نگرش کمک­رسانی به سمت بی نیازی محرومان
  • توجه به انگیزه های اجتماعی و سازماندهی کمک های داوطلبانه به سمت یاری رسانی به افراد نیازمند
  • کمک به معیشت پایدار و توانمندسازی نیازمندان از طریق توسعه زنجیره های تولید و بازار
  • تغییر رویکرد موسسات خیریه و نیکوکاری از امور صرفاً خیریه ای به کارآفرینی اجتماعی

کارگروه تخصصی کارآفرینی اجتماعی به ریاست خانم پروین هدایتی از مرکز جامع توانمندسازی زنان و خانواده و دبیری خانم دکتر خلوق از موسسه توان گستر برنا با حضور 40 نفر برگزار شد .

- در ابتدا روی مفاهیم و مصادیق کارآفرینی اجتماعی بحث های گسترده ای صورت گرفت و سعی بر این شد که عزیزان شرکت کننده در کارگروه نسبت به مفاهیم کارآفرینی اجتماعی ادبیات مشترکی را اخذ نمایند.

- کارافرینی اجتماعی : فرآیند دنبال کردن راه حل های خلاقانه برای مسائل اجتماعی است .کارآفرین اجتماعی مأموریتی برای خلق و نگهداری ارزش های اجتماعی در خود احساس می کند و خروجی کار آنها ممکن است در طیف متنوعی باشد .

کارآفرین اجتماعی اغلب اهداف گسترده در زمینه های اجتماعی ، محیط زیستی و فرهنگی را دنبال می کند و شکوفایی استعدادها در کارآفرینی می باشد.

سوالات مطرح شده در این کارگروه:

  • تفاوت موسسات خیریه با کارآفرینان  اجتماعی : کارآفرین اجتماعی بدنبال حل یک مساله است و  نگاه کارآفرینی اجتماعی نگاه خیریه صرف  نیست . و خیریه و کارآفرینی همان مفهوم ماهی دادن و ماهیگیری است. در کارآفرینی اجتماعی توجه به انگیزه های اجتماعی و سازماندهی کمک های داوطلبانه از یاری رسانی صرف به  افراد نیازمند به سمت حل معضل و مشکل اجتماعی است .
  • چگونه می توان فرهنگ خلق کارافرینی اجتماعی در جامعه داشته باشیم ؟

در این راستا لازم است که فرهنگ و نگاه کارآفرین اجتماعی در موضوعات خیریه ای حاکم شود که این مبنای سوال ماست . پاسخ های دریافت شده اینگونه اعلام گردید :

 1- آموزش اعضاءو افراد فعال در موسسات خیریه و حوزه های اجتماعی در زمینه مفاهیم کارآفرینی اجتماعی

2- تحلیل محیطی در منطقه جغرافیاییهدف به منظورکشف معضلات و مشکلاتی که باعثبروز پدیده های اجتماعی از قبیل بیکاری،  آسیب های اجتماعی و ... خواهد شد.

سوال بعدی در زمینه  توجه به دانش نوین روز و استفاده از فناوری های نوین به ویژه در زمینه Itمطرح شد .

 

عنوان کارگروه تخصصی شماره چهار :

«تشکیل زنجیره امداد موسسات نیکوکاری در مواقع بحران »

اهداف:

  • ایجاد همکاری بین سازمانی و تشکیل ائتلاف و شبکه سازی برای انجام فعالیت های حمایتی و خیریه ای در مواقع ضروری و بحران ها
  • پرهیز از دوباره کاری ها در ارائه خدمات به مددجویان و هماهنگی و هم افزایی در فعالیت خیریه ها
  • ایجاد تقویت مشارکت میان حامیان و اهداکنندگان مالی با مجریان و سیاستگذاران

این کارگروه به ریاست دکتر حسام الدین نراقی رئیس هیات مدیره انجمن امداد ایرانیان و به دبیری خانم ملیحه عسگریان از خیریه آل حسنی برگزار شد .

با حضور پنجاه سازمان مردم زنان پنل بهبود مستمر و توانمندسازی برگزار شد در این پنل پس از تأکید بر لزوم بهبود مستمر سازمان ها ، مفهوم سمن یادگیرنده مورد بحث قرار گرفت و شاخص های اصلی بهبود مستمر سازمان با مشارکت فعال شرکت کنندگان و ارائه نمونه های موفق مورد بررسی قرار گرفت. اهم این شاخص ها شامل آینده نگر شدن سازمان ، تقویت مشارکت فعال در همه افراد سازمان ، پایش و ارزیابی واقعی از اثربخشی فعالیت های سازمان ، فرهنگ نوآوری و خلاقیت در سازمان و ...

اگر سمن ها می خواهند وضعیت جامعه و گروه هدف خود را بهبود بخشند لازم است بتوانند به طور مستمر در وضعیت خود و همکارانشان شکوفایی و تعالی ایجاد کنند.

بخش پایانی و اختتامیه پنل ها :

در  انتهای نشست پس از گزارش دبیران پنل ها ، سرکار خانم دکتر نوابی نژاد ضمن قدردانی از حضور فعال و پر انرژی اعضاء در طول نشست و مجمع عمومی ، به جمع بندی نشست پرداخته و با اشاره به اخلاق مداری به عنوان انچه که می بایست در کار حاکم باشد ، تاکید نمود . ودر انتها عکس یادگاری گرفته شد.

پوشش خبری مجمع و پنل ها :

شایان ذکر است توسط صداوسیمای مرکز خراسان رضوی پوشش لازم گزارش خبری - تصویری از مجمع و نشست ها به عمل آمد .